Ondersteuningsprogramma scholen

Vanaf september bieden wij een ondersteuningsprogramma aan om de achterstanden, die opgelopen zijn vanwege corona, in te halen. Waarom zijn wij uniek?

1-op-1 begeleiding

De scholieren ontvangen 1-op-1 begeleiding van studenten. Daarbij staan persoonlijk contact, maatwerk en plezier centraal. Studenten staan dicht bij de belevingswereld van de scholier en ondersteunen de scholier vanuit een persoonlijke band. Onze studenten komen van verschillende mbo’s, hbo’s en universitaire opleidingen, zijn gescreend en zorgvuldig geselecteerd.

Online bijles

Onze bijlessen zijn volledig online en hierdoor zijn we niet aan regio’s gebonden. We hebben tot nu toe al meer dan 1300 online bijlessen verzorgd, waarvan 9 op de 10 aangaf de bijlessen aan te raden aan een vriend of vriendin. In deze bijlessen streven we ernaar scholieren te laten ervaren dat leren leuk is, ze zelfvertrouwen te geven en te inspireren door ze te laten zien waar ze toe in staat zijn.

Minimale werkdruk voor docenten

Wij begrijpen goed dat het een druk schooljaar gaat worden voor scholen en docenten. Wij vinden het dan ook belangrijk dat we ondersteuning bieden, zonder dat dit extra werkdruk oplevert voor docenten. Onze studenten kunnen dan ook goed zelfstandig aan de slag gaan om scholieren te ondersteunen.

In lijn met OCW subsidie ondersteuning- en inhaal programma's

Ons programma is volledig in lijn met de OCW subsidie voor ondersteuning- en inhaal programma’s. De aanvragen voor deze subsidie moet tussen 18 augustus tot en met 15 september aangevraagd worden. Wij kunnen hierbij ondersteunen.

Interesse?

Bent u benieuwd naar de details en de mogelijkheden op uw school? Dan kunt u contact opnemen met Sander Bos van Studenten Helpen Scholieren via [email protected] of 06-36311605.